”A change of plans… ”(WB)

De verhuizing was klaar, of naja wij zijn over haha! Echt klaar zal nog wel even duren šŸ˜‰ Maar goed de grootste dingen zijn gedaan, en dat is fijn! Geeft rust, en vooral vermindering van stress. Die verhuizing heeft veel meer gevraagd van mijn lichaam dan ik vooraf had gedacht, en dat is gewoon kut… Maar hey het leven zou veel te makkelijk zijn als je alles kon plannen, dit houd het spannend laten we het daar maar op houden! šŸ˜‰

Echter heeft dit ook gevolgen, daar waar ik zo blij liep te verkondigen mee te gaan doen aan de Frysman volgend seizoen sloegen de twijfels toe. Of het nou aan die verhuizing lag, de burnout van mijn vriendin Iris, of alle nieuwe dingen en nog niet helemaal gesettled te zijn ik weet het niet… Waarschijnlijk een samenloop van, rust was er niet in ieder geval. Trainen werd moeten, daar waar willen het afgelopen seizoen vooraan stond was het nu moeten. Je begrijpt, minder motivatie, twijfels en ”moeten” trainen van mezelf is geen doen. Zeker na een goed gesprek met mijn coach was het snel duidelijk, de prestatie curve die ik had vorig seizoen zal een must moeten zijn om de Frysman te kunnen doen. Een leuke uitdaging! Maar, die prestatie curve van vorig seizoen zat hem voornamelijk in het plezier wat ik had. En die was weg, de druk om dit weer zo te ”moeten” doen vond ik niet fijn… Sterker nog ik kan gerust zeggen dat ik er aan onder door ging. Dus dit.. En nu?

Ik heb 1 halve triathlon achter mijn naam staan, en een paar lokale kleinere triathlons. Dit was genieten! Dit komende seizoen ga ik daarom ook gebruiken om vertrouwen op te bouwen, en mezelf te verbeteren. Oftewel, 2 halve triathlons en 1 of 2 lokale. Focus op trainen en genieten! Vooral niet vergeten dat ik dit uit plezier doe, iets wat ik voor heel even kwijt was.

De rust in mijn hoofd is terug, maar het genieten ook. Volgend seizoen mag van mij wel gelijk beginnen haha! En ik merk dat ik weer uitdagingen voor mezelf stel, gewoon om te kijken wat het met me doet. Zo heb ik 3 weken terug besloten om vegetariƫr te worden. Ja ik ja haha! Hij die altijd zei een kok die vegetariƫr is kan niet haha! Waarom? Nou zoveel vlees at ik al niet meer, en las zo goed als overal wel dat vlees helemaal niet zo goed is. Waarom niet gewoon proberen? Dus dat deed ik, vlees vervangen door groentes en rauwkost. Al gauw merkte ik dat ik minder kon eten, met dezelfde hoeveelheid aan voedingstoffen. Fijn! 3Kg kwijt in 3 weken met zelfs een rustweek tussendoor ook heel fijn! Kortom ik zou dit elke sporter aan raden haha!

Nog iets wat ik… Nu ik dit zo typ vol ongeloof, in mijn hoofd op een rij probeer te zetten… De zwem trainingen iets gaan reduceren, waarom? En nou komt het, juist omdat het zo goed gaat! Daar waar ik in November vorig jaar nog half verzoop, zwem ik nu een heel degelijk gemiddelde. Los van de cijfers, is het zwemmen ook heel erg fijn! Ik geniet van de trainingen, zeker als ik zelf merk hoe snel het soms gaat.

Het is soms even puzzelen en het gaat natuurlijk, allemaal lang niet zo als dat je vooraf in de planning hebt. Alles een tijd geven en blijven zoeken naar wat werkt, kan soms zeer frustrerend zijn. Net zoals ik nu met de Frysman heb moeten besluiten deze te laten schieten, heeft mij toch echt wel een paar dagen gekost om over heen te komen. Maar hey! Ik heb wel het idee dat ik een sterker persoon geworden ben door deze ervaringen.

EĆ©n antwoord op “”A change of plans… ”(WB)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *