Klaar met 2019! (WB)

Het is al weer even geleden sinds mijn laatste blog… Om precies te zijn een maand en 5 dagen. Ja! Inderdaad tijd voor een nieuwe, ik weet nog goed dat ik ergens halverwege in Oktober nog een heel ”leuk” bericht had geplaatst over mijn postuur, en dat ik heel trots de Frysman zou gaan doen in 2020. Dat laatste is geschrapt, en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Hoe raar het ook mag klinken, de keuze om hem niet gaan doen was vele malen moeilijker te maken dan te zeggen om hem wel te gaan doen. Ik heb hier zoveel van geleerd, daarnaast heeft het mij een sterker persoon gemaakt. Mentaal maar ook fysiek, je kan je grenzen pas over gaan als je weet waar ze liggen. Oh en geloof me die hele gaat er zeker wel komen! Alleen nog niet in 2020 met 1 seizoen triathlon ervaring vind ik het gewoon te weinig. Maaaaarrrr… Dat eerste jawel de postuur van mijn lijf of de ”staat” van mijn lijf zoals ik het toentertijd noemde heeft wel degelijk op zijn flikker gehad. Ik heb hier bewust weinig over gepost, wou voor mezelf bewijzen dat ik dit kon tot op de dag van vandaag.

”De staat van mijn lijf (toen)”

Dagen wat zeg ik weken gingen voor bij aan testen, chagrijnig, irritant, gefrustreerd dat het soms niet wou. Des te meer bewondering voor mijn vriendin Iris die met een burn-out zit, en een gefrustreerde triatleet haha! Ik wist dat het weer een gepuzzel zou worden, dagen vol energie dagen zonder en lamlendig als de pest. Wat toen werkte met 50/kg afvallen, werkte nu voor geen meter. Sterker nog ik kwam zelfs aan! 3 weken aan gepuzzel, en totaal niet fit geloof me als je 1000 tot 1500 calorien minder gaat eten na een seizoen, daarnaast elke dag per dag 8 tot 10 uur met eten bezig bent kan je behoorlijk chagrijnig worden. Het trainen ging immers wel gewoon door. December kwam er aan en ik wist dat dat de raarste maand is om dit soort dingen te gaan doen. Goed ik nam mezelf voor als ik dit echt echt echt wil he, dan is het nou wel tijd om je schouders er onder te zetten. Tot aan oud en nieuw vol voor gaan, ik wist dat er dagen waren dat een cheat day niet te ontwijken was dus die nam ik voor lief, zolang die andere dagen maar vol overgave zouden gaan.

Trainen, trainen en trainen! 😀

Het lukte at last! Ongeloof heerste eigenlijk de weegschaal gaf 200gram verlies aan. En om nog even verder te gaan in de details, 200 gram vet verlies en winst in spiermassa oftewel mijn vet werd gelijk omgezet. Precies wat ik wou! Flinke opsteker zo vlak voor December! Ik kom uit die negatieve vibes en schiet de volgende dagen vol met ideeën wat kan werken, om dit makkelijker te maken niet wetend dat ik het zwaarste al had gehad namelijk het wennen aan minder eten. Elke keer als ik trek krijg neem ik een slok water, ik neem dezelfde hoeveelheid maaltijden maar verdeel er meer over de dag. Dit heeft geresulteerd tot aan vandaag dat ik 6kg ben verloren, en ik me nog fitter voel dan ik ooit had verwacht. Ik weet nog vorig jaar in deze periode, ik dacht dat nooit te kunnen evenaren. Dat klopt, ik ben er over heen gegaan, man wat een gevoel! Op je werk je werkkleding maat M aan kunnen doen, ja M, M? Ik ben hier begonnen met XXXL. Sinds ik heb gevonden wat werkt, is het echt superhard gegaan, alsof het met de dag gaat. Niet alleen mijn lijf maar ook mijn fitheid, genieten van de trainingen hoe hard het ook afzien is. Heel bijzonder!

Zo veel fitter!

Afzien en volhouden loont dat had ik wel geleerd, op sportief vlak heb ik in 2019 veel geleerd en kan ik terug kijken op een goed jaar. Een marathon en een halve triathlon waren wel de uitschieters!Of het zwemmen dan?! Man! Prive was het gewoon bagger, het overlijden van Oma en Opa, een auto die duizenden euros gekost heeft. We roepen vaak genoeg het volgende jaar zal beter worden, iets wat ik altijd al met een korrel zout nam of beter gezegd een kilo… Maar als ik nu kijk naar komend jaar, zijn de vooruitzichten al beter dan wat heel 2019 ons gebracht heeft. Het is wel eens tijd om nou echt de negatieve dingen los te laten, en de aandacht alleen maar aan positieve dingen te geven. ”Tough times don’t last… Tough people do!”

Plezier is key!

Dat brengt mij ook bij mijn planning voor komend seizoen! 🙂 De leuke dingen voor een triatleet, evenementen uitzoeken en je motivatie kan beginnen te branden haha! We gaan het even compleet anders doen dan vorig seizoen:

  1. We beginnen over 2 weken op 19 Januari in Zoetermeer, we hebben aardig de focus op mijn hardlopen kunnen leggen. En ik ben heel benieuwd waar ik sta, in deze 10km run.
  2. Een gat naar 11 April, misschien dat er in die tussentijd nog wat komt. Maar een goeie voorbereiding is ook erg belangrijk dus wie weet laat ik het zo. Ik heb altijd al een tijdrit willen doen, en dat gaan we dus ook doen 11 April in Almere.
  3. Door naar 9 Mei de warm draaien voor wat komen gaat, hier ga ik mee doen aan de 8e Triathlon in Staphorst.
  4. Op naar 7 Juni, ½ Triathlon in Nieuwkoop tijd om te kijken waar mijn off-season mij heeft gebracht.
  5. Dan volgt mijn laatste (geplande) 30 Augustus ½ Triathlon Noordoostpolder, mijn A race hier wil ik verbeteren wat ik afgelopen September heb gedaan. Maar bovenal nog meer genieten!

Misschien dat ik in September nog wat plan, of juist niet. Maar er moet zeker iets komen voor na mijn seizoen. Ik wil niet weer in zo’n zwart gat vallen.

Compleet ander seizoen, niet zoals afgelopen seizoen waar ik soms in 1 maand 4 races had haha! Gekkenwerk, maar dat was toen. Ik heb nou wel gemerkt dat tussendoor trainen toch echt wel nodig is. Graag neem ik jullie mee in mijn reis! Binnenkort komt er naast de website nog een officiële pagina, waarin ik alles deel per dag en er dus een heus dagboek gaat ontstaan. Eerlijkheid voor op, geen verhaaltjes of tot in de puntjes bewerkte fotos en videos die alles mooier laten lijken dan de werkelijkheid. Maar gewoon mijn of beter gezegd onze oprechte reis! Gebrand om volgend seizoen echt een goed seizoen te gaan beleven!

Iedereen een gelukkig en gezond 2020! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *