Episch/heroïsche dag!

Wat een epische dag! Laat ik bij het begin beginnen…

Het is 4.00u en mijn wekker gaat, iets vroeger dan normaal. Zeker voor zondag! Waarom zo vroeg? Nou ik ben sochtends niet snelste, zeker niet om 4.00u. Alles stond al klaar, auto al ingeladen ik kon mijn bed uit en gaan, maar toch vind ik het altijd wel even fijn om ”op te starten”. Goed 5.15 time to go!

Met die wedstrijd vibe zat het wel goed, ook al was het een training. Met inachtneming van de corona regels uiteraard. Het is iets voor 7.00u. En ik de eerste ben die aan komt, mooi op tijd en de tijd om de benen te strekken. Ik wordt altijd zo stijf als een hark van die lange autoritten namelijk, maargoed het was dit of een B&B met de kans op een rot nacht net zoals vorig jaar in Maastricht.

Super relaxed kunnen settlen, het water was zo onstuimig als wat. En persoonlijk vind dat gevoel van die golven heel erg gaaf! Het water was warm, kortom klaar om te starten. 8.15 en los! Die golven waren zo gaaf, een klein detail… Het gebeuk van de golven zorgde er voor dat ik mijn navigatie compleet kwijt was. Wat zeg ik, welke navigatie? Met gevolg ja je raad het al, 2/300 meter meer gezwommen dan de bedoeling. Super relaxed gezwommen dat dan wel, alleen veel te veel. Goed dit was ook de 1e keer in zulke omstandigheden, Zandvoort vorig jaar had dit ook maar niet zo erg. Mooi puntje voor aandacht om op te focussen. Ik was overigens nog best tevreden met de tijd, zeker als je na gaat wat ik had gezwommen in die tijd.

Zelfs de wissels gingen vlotter dan ooit te voren en dat was ook fijn! Dan het fietsen, van hemels naar hels en andersom of hoe je het ook hebben wil. Ik dacht dat er op het platteland in Friesland altijd wind was, nou ga maar eens naar de polder! Het parcour? Van Lelystad naar Enkhuizen en terug, dan weer terug tot halverwege en weer terug naar Lelystad. Recht toe recht aan, wind mee heerlijk! Een snelheid van 40kilometer gemiddeld was zo gehaald, wind tegen? Ik fietste bij vlagen niet sneller dan 18kilometer… De verzuring sloeg daardoor vlak voor Enkhuizen enorm toe! Goed lichtste versnelling pakken, en blijven trappen. In middels zie ik zo’n 2/3km voor het keerpunt andere atleten terug keren, man ik kan niet wachten om te keren. Zeker het laatste stukje boven op de dijk, ik heb zo’n mooi ligstuur maar bij vlagen kon ik die niet eens gebruiken omdat ik anders de berm ingewaaid werd. Goed niet te veel pushen, keren en bijtanken. Heerlijk die wind in de rug enigste nadeel… Wind tegen duurt zo veel langer haha! Je ziet de buien in de verte de regen lozen, geregeld een koude douche die je hartslag deed dalen was een feit. De laatste 5km voor het 2e keerpunt, de bocht door richting Lelystad… Meneer wind heeft er zin in, kop in de wind en blijven trappen. Leuk straks die wind mee, en ik weet dus dat ik eindig met wind tegen. Het was continu krachten verdelen en uit kijken hoe je het verdeelt, veel meer dan in andere triathlons niet zo gek in deze omstandigheden. Uiteindelijk ver beneden vorig jaar, al was dit ook ietsje korter, dan nog niks te klagen.

Het lopen, iets waar ik eigenlijk vooraf echt tegen op keek. Vorig jaar in mijn eerste halve triathlon, kreeg ik echt heel veel last van kramp in mijn hamstrings ja allebeide… De vrees dat dit dus weer zou gebeuren was zeker aanwezig. Maar naarmate de loopmeters er in kwamen, begon ik mij alleen maar beter te voelen. De zouttabletten doen hun werk heel erg goed, sterker nog het enigste waar ik last van kreeg waren de betonblokken onder mijn romp… Ja die benen waren heel erg zwaar op een gegeven moment! En het tempo wat ik voor 3 kwart van deze halve marathon kon vast houden zat er niet meer in.

Ja de omstandigheden waren zwaar!

Mijn tweede halve triathlon, gelijk met dik 20 minuten verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Kleine kanttekening het had nog veel meer kunnen zijn als ik gewoon goed recht had kunnen zwemmen, aan de andere kant de techniek waar we zo op gehamerd hadden was goed zelfs in deze omstandigheden. Kan ik met een voldaan gevoel terug kijken, op mijn trainings periode in de corona tijd die dus gewoon goed geweest is.

Een medaille met een spiegel voor de zelfreflectie, hoe gaaf!

En nu? Eerst maar eens lekker herstellen, ik voel de golven nog namelijk als ik ga slapen haha! Over 3 weken staat er een lokale race gepland, het prikkelt wel al om te gaan starten en dit is een mooie afsluiter van dit ”seizoen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *