Vizier op mijn volgende uitdaging, migraine en eindelijk weg met die schulden! (1/2) (WB)

Na Rotterdam was het wel duidelijk, de sprint afstanden, ja daar was ik wel klaar mee. Ik ben iemand van de langere afstanden, altijd al geweest maar goed ik miste wat ervaring haha! Mijn volgende uitdaging in aanloop naar mijn halve in september stond over 2 weken voor de deur. Mijn eerste OD (olympic distance) 1500 meter zwemmen, 40km fietsen (in dit geval 47) en 10km hardlopen. Aan de planning was te zien dat ik een normale trainingsweek tegemoet ging, en daarna een iets rustigere week. Gevolgd door raceweek, een week die een stuk rustiger is wat extra rust en trainingen die totaal niet intensief zijn.

Tri Rotterdam 2019

Gemotiveerd tot op het bot! Maar vooral ook blij, even het gas er af. De afgelopen weken zat letterlijk alles tegen, even een moment van rust wat goed van pas kwam. Van stress en zenuwen was geen enkele schijn zelfs niet tot een week er voor. Elke voorbereiding voor elk evenement liep tot nu toe haaks op wat er gepland stond dus ja… Die gingen eigenlijk toch allemaal wel goed. En dat schept ook vertrouwen.

De eerste week vloog voorbij, lekker uit zwemmen op de maandag. Waar ze nu een aparte baan leggen zodra ik gesignaleerd wordt bij de ingang haha! De oudjes zijn mij een beetje zat denk ik ­čśë Lekker uitzwemmen trouwens? Ja! Sinds de sprint evenementen is mijn zwemmen vooruit geschoten, of ik heb een knop om kunnen draaien maar goed wat het ook mag zijn het is een stuk beter! Hard werken loont, en dit is het bewijs. Ik heb van 1 van mijn zwakkere disciplines een sterk punt kunnen maken.

Tri Rotterdam 2019

Niet dat het nu dood simpel is, echt niet het blijft voor mij een van de moeilijkste disciplines. Ik wordt nog steeds zenuwachtig als ik aan een ”wasmachine” denk tijdens de start, het koude water die je lijf/ademhaling in een shock brengt. Dat koude water was ik helemaal klaar mee, je kan denken ach een wetsuit joh stel je niet aan, maar je ademhaling moeten zoeken tijdens zo’n temperatuur verschil is heel erg naar. Te bedenken dat ik met -15 buiten nog in een t-shirt loop, maar aan koud water een hekel heb is heel erg raar. Toch is het zo… Dat koude water? Iets wat getraind moest worden vond ik zelf, elke race beginnen met een achterstand kan gewoon niet vond ik. Ik weet dat menig persoon mij voor gek verklaard haha! Maar hey! Het werkt voor mij en dat doet het nog steeds. Namelijk ijskoud douchen en dan zonder wetsuit ja haha! ­čśë Dit zorgt voor mijn gevoel voor het zelfde effect, maar na een paar weken kan ik er beter mee om gaan. En dat is te merken!

De tweede week was een rustweek, een week om op te laden. Heel veel slapen, bij tanken. Trainingen die niet intensief zijn, en zeker ook niet veel. Geen dagen van 5.00u op, en 23.00 je nest in, fantastisch even uit die trainingscyclus gehaald worden.

Trainingsritje

Door naar raceweek! Helemaal opgeladen van de week er voor, was het tijd om te knallen, althans dat vond ik. Mijn coach en schema niet… Logisch! Maar goed helemaal opgeladen, moet het er ook weer uit. En als je dan 6 dagen moet wachten tot race day… Tsja je raad het al, elke training to the max willen doen, maar dat mocht niet vanwege de aankomende race haha! Willem verveelde zich dus kapot… Irriteert zich aan heel veel dingen, een klein stukje fietsen dan? Of beter! Op de fiets naar mijn werk! 35Km is peanuts, ff door raggen dan ben ik er nog eerder ook en hoef ik ook niet lang op de fiets te zitten, moet kunnen toch? Ik zeg win-win situatie! Iris kijkt mijn schema na, en geeft mij vervolgens een duidelijk preek haha! Ik heb me te houden aan mijn schema’s, gelijk heeft ze ook alleen het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik weet natuurlijk ook wel dat dit is waar je het voor doet, maar het is niet alleen maar een fysieke kwestie. Mentaal wordt ik toch ook echt wel getraind. Achteraf lach je hier om haha! Maar zo gaan de dingen wel momenteel haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *